ציוד למאפיות ולקונדיטוריות- מילון מונחים

מחפשים ציוד למאפיות? רוצים הסברים על מונחים בתחום הציוד למאפיות וקונדיטוריות? הכל במילון שלפניכם:

 

בצק 

הינו הרכיב שהופך בסופו של דבר למאפה. בצק מורכב ברובו משמרים, מלח וביצים. סוגי בצק שונים מתאימים ללחמים, לחמניות, קרואסונים ועוד. עבור לחמים מסוגים שונים יש ליצור בצק אחר. בצקים מסוימים יעורבבו בסוכר, שוקולד, תוספת שמרים, כצח, מלח וכו. 
 

מערבלי הבצק

מיועדים כדי ללוש את הבצק ולערבב את התוספות שבו. מכונות מסוג זה נמצאות בכול רחבי העולם. ישנן מכונות עם מכסה סגור וכאלו עם רשת נירוסטה. למכונה יש שני מנועים כאשר האחד עבור הספירה והשני עבור הסיר עצמו. המערבל מתאים לכל סוגי הבצק.
 

מכונת קרואסונים 

נועדה לייצר כמויות של קרואסונים. המכונה חותכת את גיליונות הבצק, מגלגלת אותו ומניחה אותו על השולחן. הבצק מתגלגל בהמשך על יד צילינדרים ונשקל. בהמשך כדורי הבצק מועברים ליחידת הגלגול שמוציאה את הקרואסונים שיראו כאילו נעשו ביד.
 

מולדר 

מכשיר שנועד לעצב לחמים ובגטים. צורת הלחם מתקבלת על ידי כיון הצילינדרים ועוצמת לחץ הפלטות. ניתן ליצור בדרך זו מגוון לחמים ולחמניות.
 

תנורי אפייה

נועדו כדי לאפות את המוצרים השונים. לכל מוצר (בצק) נדרשת טמפרטורה שונה וזמן אפיה שונה. חלקם דורשים הזרקת מים. ישנם סוגים רבים ושונים של תנורי אפייה: תנורי תאים, תנורי עגלה מסוגים  וגדלים שונים  וטאבונים הנבדלים בסוג האפייה ודרך חימום התנור .
 

טאבון 

שיטה מסורתית לאפייה טרם המצאת התנור. הטאבון הינו חלל המכוסה אבן. יש כאלה המחוממים ע"י עצים ויש כאלה המחוממים ע"י גז. הטאבון נבנה במספר צורות וגדלים. בטאבון נפוץ היום להכין פיתות, לחמים, פיצות, לחמניות ומאפים גדולים.  
 

קווי ייצור לפיתות

ישנם מספר דרכים לייצר פיתות, החל מידני (משולב מכונות) ועד לאוטומט מלא. לדוגמא בקו אוטומטי פס הייצור כולל הלישה של הבצק, חיתוך אותו וייצור כדורי בצק. את הכדורים המכונה משטחת(מרדדת), מתפיחה ומכניסה לתנור האפייה. פס ייצור איכותי דורש מספר מצומצם מאוד של אנשים מההליך הראשוני ועד הסופי. הטרנד החם כיום בייצור פיתות הינו פיתות בעלי אחוזי מים גבוהים של 70% ומעלה.
 

יחידת תפיחה

היחידה משמשת לתפיחת כדורים המגיעים אליה מהיחידה השוקלת או מהמולדר. ישנם מאפים הדורשים תפיחה של ארבע דקות בעוד אחרים דורשים יותר מעשרים דקות.
 

קונדיטוריה

היא מקום בו מתמקדים באפייה של עוגות, עוגיות, ומאפים מתוקים. לרוב משלבים עם ההגשה גם משקה חם.
 

מאפיה

מייצרת את כול סוגי המאפים והלחמים. בדרך כלל אופים גם מוצרי בריאות במגוון טעמים.
 
רח’ חבצלת החוף 10, יבנה ת.ד 13126 טלפון: 08-9428574 פקס: 08-9330117
Bookmark and Share