שאלות נפוצות


האם יש אחריות על המוצרים?

כן!  ניתנת שנת אחריות על כל המוצרים.

החלטתי לפתוח מאפייה- מה הציוד הבסיסי שאני צריך/כה?

בבואנו לפתוח מאפייה הדבר החשוב ביותר מבחינת הציוד למאפייה הינו להגדיר באופן הברור ביותר מה ברצוננו לייצר ובאילו כמויות.תחום ציוד למאפיות הינו תחום גדול ורחב המכיל בתוכו מגוון גדול מאוד של מכונות מסוגים שונים ובעלויות שונות, ולכן הגדרה מדוייקת גם תקל על הייצור וגם תוכל לחסוך כסף רב.

ובכל זאת...

הציוד הבסיסי ביותר וההתחלתי ביותר שאנו צריכים  הוא:
•נפת קמח – מיועדת לניפוי הקמח ממזיקים שונים אשר אולי נמצאים בתוכו
•מכונת לישה – מיועדת לערבוב וערבול כל המרכיבים על מנת לייצר את הבצק
•מחלקת בצק – סביר להניח כי רוב המאפיות יתחילו עם מחלקת ומגלגלת בצק חצי אוטומטית (פרס) אשר מחלק גוש בצק למשקל שווה ומכדרר כל חלק לכדור בצק.
•מעצבת בצק  (מולדר) – מכונה זו מיועדת לקחת את כדורי הבצק ולעצב אותם לצורה המתאימה לנו לדוגמא: לחמניה, חצי בגט או בגט, לחם ועוד..
•תא תפיחה – מיועד להתפיח את הבצק במהירות ולהכין אותו לכניסה לתנור האפייה
•תנור אפייה – משמש לאפיית המוצרים
חזור לראש העמוד

החלטתי לפתוח קונדטוריה- מה הציוד הבסיסי שאני צריך/כה?

בקונדיטוריה כמו במאפייה הדבר החשוב ביותר מבחינת הציוד הינו להגדיר באופן הברור ביותר מה ברצוננו לייצר ובאילו כמויות.
בקונדיטוריות החשיבות אף גבוהה יותר מכיוון שישנם מכונות רבות המיועדות לייצור מוצר ספציפי אחד

ובכל זאת...

הציוד הבסיסי ביותר וההתחלתי ביותר שאנו צריכים  הוא:
• נפת קמח – מיועדת לניפוי הקמח ממזיקים שונים אשר אולי נמצאים בתוכו
• מכונת לישה – מיועדת לערבוב וערבול כל המרכיבים על מנת לייצר את הבצק
• מיקסר – המיקסר בניגוד למכונת הלישה מיועד לייצור קצפות ובלילות
• מרדדת בצק – מיועדת לרידוד גושי בצק ולהפוך אותם לשטיחי בצק בעל עובי אחיד
• תא תפיחה – מיועד להתפיח את הבצק במהירות ולהכין אותו לכניסה לתנור האפייה
• תנור אפייה – משמש לאפיית המוצרים
חזור לראש העמוד

ברצוני לפתוח מאפיית פיתות- מה הציוד הבסיסי שאני צריך/כה?

פיתה הינה מצרך נפוץ ביותר בארץ ולאחרונה הפך להיות גם מאוד מבוקש בעולם כולו

הציוד הבסיסי ביותר וההתחלתי ביותר שאנו צריכים  הוא:
• נפת קמח – מיועדת לניפוי הקמח ממזיקים שונים אשר אולי נמצאים בתוכו
• מכונת לישה – מיועדת לערבוב וערבול כל המרכיבים על מנת לייצר את הבצק
• מחלקת בצק – סביר להניח כי רוב המאפיות יתחילו עם מחלקת ומגלגלת בצק חצי אוטומטית (פרס) אשר מחלק גוש בצק למשקל שווה ומכדרר כל חלק לכדור בצק.
• זוג מרדדות – תפקידם של זוג מכונות אלה הינו לקחת את כדורי הבצק, לרדד אותם ולהקנות להם את צורת הפיתה המוכרת לכולנו
• עגלות דיקטים – מיועד להתפיח את הפיתות המרודדות ולהכין אותם לכניסה לתנור האפייה
• תנור אפייה – משמש לאפיית המוצרים, ישנם מספר סוגים של תנורי פיתות אך למאפייה חדשה בעלת כושר ייצור של עד 1000 פיתות בשעה מומלץ לעבוד עם תנור עגול.
חזור לראש העמוד

אילו מכונות כדאי לקנות יד ראשונה ובאילו מכונות אפשר להסתפק ביד שניה?

ישנם שיקולים רבים המשפיעים על סוג המכונות שאנו באים לרכוש, אחת העיקריות שבהם היא נושא התקציב.
ציוד למאפיות וקונדיטוריות הינו בדרך כלל ציוד יקר אך עם זאת אמין מאוד ומסוגל לתפקד הרבה שנים. אך עם זאת ישנו את המשפט הידוע "זול בהתחלה יקר בסוף"
ציוד משומש הינו בדרך כלל ציוד שעבד מספר רב של שנים ובדך כלל קשה מאוד, ועם כל הצער שבדבר איננו ידועים כאנשים השומרים על המכונות אשר ברשותם מבחינת ניקיון ואחזקה נאותה וסדירה.
בנושא זה אין כלל אצבע אך עם זאת יש לבחון לעומק כל מכונה ובעיקר מי עומד מאחריה, האם יש אחריות למכונה, מי נותן שירות למכונה וכמה זה יעלה? האם קניתי ממקום שנסגר ואין לי אפשרות לראות את המוצרים בעבודה, או לקבל שירות במידה וזה לא עובד.
הטעם המתוק של חיסכון במחיר יכול להיעלם במהרה לאחר שתגלו כי קניתם מוצר פגום.
עסק חדש בתחילת דרכו נמצא בצומת דרכים, מצד אחד הוא מעוניין להשקיע כמה שפחות ולהתחיל לייצר במהרה ומאידך במידה ויקנה ציוד למאפיה או ציוד למסעדות לא תקין הדבר יקשה על העסק להתרומם ויכול לפגוע משמעותית בהצלחת העסק החדש.

ניתן למצוא בחברתנו ציוד חדש במחירים חסרי תקדים ובתנאי מימון מגוונים.

האם צריך לקנות תנורים שונים לאפיית לחמים, פיתות ומאפים אחרים?

ישנם מספר רב של תנורים הנבדלים ביניהם ממספר בחינות כמו גודל, סוג אפייה, המוצרים שהוא מתאים אליהם ועוד..

תנור עגלה – זהו סוג התנור הנפוץ ביותר בשוק, מיועד לייצור של רוב המוצרים במאפיות ובקונדיטוריות. תנור זה נקרא גם תנור טורבו ואופה את המוצרים ע"י הזרמת אויר חם אל תוך תא האפייה.

תנור תאים – זהו סוג תנור המשמש בעיקר לאפיית לחמים/ עוגות גבינה. בדרך כלל לתנור זה יש רצפה מאבן שמות והזרקת קיטור. תנור זה נקרא גם תנור סטאטי.

תנור לפיתות – זהו תנור אש ישירה, משמש לאפיית פיתות, לאפות, סמבוסקים ופיצות

מכונות לייצור וחיתוך עוגיות- מדוע כדאי להשתמש במכונות ולא לייצר ביד?

בכל קונדיטוריה מצליחה מגיע השלב שבו הדרישה גוברת על כושר הייצור.

זהו הזמן הנכון להתייעל ולרכוש מכונה אשר תייצר בעבורנו מגוון וכמויות גדולות יותר של מוצרים ועם זאת תחסוך לנו בכוח אדם.

מכונת זילוף וחיתוך מסוגלת לייצר עשרות סוגים של מוצרים, במהירות ובנוחות תוך כדי שהמוצרים מסודרים באופן אוטומטי על המגש.

ניתן להתרשם מסרטון המדגים את עבודת המכונה באתרנו.

מהו אזור הפעילות שלכם?
אנו עובדים בפריסה ארצית


    לייעוץ חינם מלאו פרטים